Άρθρα

Άρθρα

Του κ. Νίκου Πολυχρονάκη

"Μπορεί να είστε μόνο ένας άνθρωπος στον κόσμο, αλλά για μερικούς ανθρώπους είστε ο κόσμος όλος"
Gabriel Garcia Marquez

Όλοι εργαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας  και τους στόχους μας, να εξασφαλίσουμε αυτούς που αγαπάμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Ο δρόμος προς το αύριο και την οικονομική εξασφάλιση είναι μακρύς και γεμάτος προκλήσεις, ευκαιρίες αλλά και εκπλήξεις.

Έχετε σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν είσαστε σε θέση να εργαστείτε, λόγω μιας σοβαρής ασθένειας ή ενός ατυχήματος ή ακόμη, πώς θα τα έβγαζε πέρα η οικογένεια σας χωρίς εσάς; Οι περισσότεροι αποφεύγουν να κάνουν τέτοιες σκέψεις. Όμως όσοι έχουν άτομα τα οποία εξαρτώνται  από αυτούς, έχουν την ηθική υποχρέωση και την ευθύνη να προνοήσουν για εκείνους που αγαπάνε και για την επόμενη ημέρα.

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι τα μεγαλύτερα σε αξία περιουσιακά στοιχεία μας είναι το σπίτι μας, οι αποταμιεύσεις μας, οι επενδύσεις μας, ακόμα και το αυτοκίνητο μας.

Υπάρχει όμως ένα πολύ μεγαλύτερο και σημαντικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε όλα τα παραπάνω. Είναι το εισόδημα μας! Στην πράξη λίγοι είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται ότι το εισόδημα  τους είναι περιουσιακό στοιχείο. Εάν όμως δείτε το εισόδημα σας, σωρευτικά και μακροπρόθεσμα  θα αντιληφθείτε ότι πρόκειται για μια τεράστια οικονομική αξία. Αποτελεί ένα θησαυρό, που κατά τη διάρκεια μιας ζωής μετριέται σε εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμη και σε εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το μεγάλο περιουσιακό στοιχείο θα χρηματοδοτήσετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις, τα όνειρά σας καθώς και την ποιότητα ζωής που επιθυμείτε για εσάς και την οικογένειά σας.

Ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα  αποτελεί την πλέον κατάλληλη και δοκιμασμένη λύση για την εξασφάλιση της οικογένειά σας και του εισοδήματός σας στα επίπεδα που εσείς  επιθυμείτε. Ένας οικονομικός σχεδιασμός βοηθάει την οικογένεια ουσιαστικά να καλύψει τα άμεσα έξοδα της, όπως υπόλοιπα πιστωτικών καρτών, στεγαστικών ή προσωπικών δανείων, τρέχουσες ανάγκες όπως διατροφή και έξοδα νοικοκυριού , λογαριασμούς ΔΕΚΟ, φροντιστήρια, διάφορες άλλες καθημερινές ανάγκες καθώς και μελλοντικά έξοδα  που θα απαιτηθούν όπως χρηματοδότηση των σπουδών, επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση των παιδιών, ή έκτακτα  έξοδα υγείας.

Πιθανόν να πιστεύετε ή να έχετε ακούσει ότι για να προστατεύσει κάποιος την οικογένεια του ή το εισόδημα του απαιτείται μια σημαντική δαπάνη.
Η πραγματικότητα όμως εντελώς διαφορετική. Τα εναλλακτικά προγράμματα, οι επιλογές για τη διάρκεια και το ύψος των ασφαλιζομένων κεφαλαίων καθώς και το ευέλικτο σύστημα πληρωμής των ασφαλίστρων, καθιστούν την απόκτηση Ασφάλειας Ζωής εφικτή  και μάλιστα  σε προσιτό κόστος, ιδιαίτερα αν το αποφασίσετε νωρίς.

Μην καθυστερείτε λοιπόν και μην το αναβάλλετε γιατί το τίμημα της   αναβολής μπορεί να είναι πολύ υψηλό.